UITNODIGING

 

 NASCHOLING "KLINISCHE FARMACOLOGIE VAN ADHD-MEDICATIE"

Door de heer E.F. (Chiel) Ebbelaar, apotheker

 

 

In zijn nascholing neemt Chiel Ebbelaar u mee door de relevante neuroanatomie bij ADHD, de symptomen van ADHD en de verschillende presentaties, de neurobiologische achtergronden van ADHD, de DSM-5 criteria bij ADHD en de werkingsmechanismen van methylfenidaat, dexamfetamine en atomoxetine. Na afloop van deze nascholing kent u de uitgangspunten voor het optimaal doseren van deze medicatie, bent u bekend met de bijwerkingen en kunt u deze managen.

 

 

                 

Chiel Ebbelaar is apotheker en werkte acht jaar in de openbare farmacie. Tegenwoordig bevindt hij zich in het laatste jaar van zijn opleiding tot arts/klinisch onderzoeker (SUMMA), wat hij combineert met klinisch promotieonderzoek.

Ook is hij al ruim tien jaar universitair docent farmaco-epidemiologie en klinische farmacologie. Daarnaast is hij zeer actief in de ontwikkeling van post-academisch onderwijs.

Zo is hij program director van het BIG-6 farmacotherapieprogramma bij PAO-farmacie, schrijft hij E-learnings voor CME en geeft hij (psycho)farmacologisch onderwijs aan psychiaters, huisartsen, apothekers en apothekersassistenten.

Accreditatie is goedgekeurd  met 3 puntendoor Accreditatiebureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten oudergeneeskunde en artsen voor verstandelijk Gehandicapten (ABC1)) KNMP en NVZA, NVvP, de NVK,  de VVGN, Verpleegkundig Specialisten Register en de LV POH-GGZ

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren