UITNODIGING

 

 NASCHOLING "SLAAPPROBLEMEN BIJ ADHD"

6 OKTOBER 2022 TE ZWOLLE

Door mevrouw S. Pillen, kinderneuroloog en somnoloog

 

In haar nascholing neemt Sigrid Pillen u mee naar de ontwikkeling van de normale slaapfysiologie van kinderen tot volwassen leeftijd. De deelnemers krijgen inzicht in de oorzaken van slaapproblemen bij ADHD, de invloed van ADHD-medicatie op slaap en de behandelopties

Sigrid Pillen is kinderneuroloog en somnoloog, gespecialiseerd in slaapstoornissen bij kinderen. Haar speciale aandacht gaat uit naar zeldzame of therapieresistente slaapstoornissen en slaapproblemen bij kinderen met complexe neurologische aandoeningen. Haar doel is bij te dragen aan een betere slaap voor ieder kind, ook de bijzondere kinderen. En niet alleen voor hen, maar ook het hele gezin. Zij doet dit door in diverse ziekenhuizen en instellingen supervisie te geven, casusbesprekingen te houden en scholing te geven. Daarnaast treedt ze geregeld naar buiten in de media en draagt bij in wetenschappelijke ontwikkelingen in diverse onderzoekssamenwerkingen.

In 2015 richtte ze de multidisciplinaire vereniging Kind en Slaap op, waar zij tot begin 2020 de voorzitter van was. Van 2013 tot juni 2021 werkte ze binnen het Centrum voor Slaapgeneeskunde, Kempenhaeghe te Heeze. Sinds 2021 is ze werkzaam op diverse locaties vanuit haar eigen onderneming Kinderslaapexpert BV.

 

Accreditatie is aangevraagd met 3 punten door de NVvP, de NVK,  ABSG, de VVGN, Verpleegkundig Specialisten Register 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren