UITNODIGING

 

 NASCHOLING "GENDERDIVERSITEIT & PSYCHIATRIE"

Door Mireille Boerboom, psychiater

In deze bijscholing krijgt u uitleg over de achtergrond van de ontwikkeling van biologisch geslacht en genderidentiteit en hoe zich dat verhoudt tot psychiatrische problematiek. Daarnaast wordt de psychologische ontwikkeling hierin besproken waarbij wordt ingegaan op begeleiding en casuïstiek. Tenslotte wordt ingegaan op het transitieproces voor transgenders.

Deelname is gratis

 

                 

Mireille Boerma is zelfstandig gevestigd psychiater te Amstelveen, gespecialiseerd in ADHD, ASS en psychose, en bedenker en presentator vanDr Mir TV, een op patiënten en naasten gericht YouTube kanaal met laagdrempelige, heldere uitleg over psychiatrische aandoeningen.

Zij heeft gewerkt bij GGZ inGeest als psychiater van de voorloper  van het FACT-team en als onderzoeker aan de Universiteiten van Amsterdam en Maastricht, waarbij zij onderzoek deed naar vrouw-man-verschillen bij psychotische stoornissen. Daarnaast schreef zij samen met Dorenda van Dijken (gynaecoloog) en Bianca van Moorst (klinisch psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog NVVS) het boek "Brein, hormonen, seks", dat in maart 2023 zal verschijnen.

Ingeborg Timmerman, klinisch psycholoog- psychotherapeut, is vanaf 1989 werkzaam als seksuoloog NVVS. Zij werkte met name in medische settingen: het AMC, Ziekenhuis de Baronie in Breda, bij het Genderteam van het AZVU als medisch psycholoog en universitair docent en bij de gynaecologie van het Spaarne Gasthuis. Zij is oprichter van het seksuologisch expertisecentrum in Haarlem, heeft haar eigen psychotherapiepraktijk en samen met andere praktijken een opleidingsinstituut. Zij schreef twee boeken met Carlie van Tongeren. “Zin in seks, op zoek naar een sexy state of mind” en “Van weerzin naar weer zin, genieten van seks na negatieve ervaring”. Zij schrijft columns over seksualiteit voor het tijdschrift + Gezond. Misschien door haar ervaring bij het genderteam of door de specialisatie psychotherapie en seksuologie ziet zij veel mensen die in transitie zijn of willen gaan of vragen hebben ten aanzien van hun identiteit.

Müjde Özer, plastisch, reconstructief en handchirurg en seksuoloog, gespecialiseerd in gender chirurgie en urogenitale en colorectale reconstructies, werkte tot voor kort in het Amsterdam UMC. Momenteel is zij werkzaam in het BovenIJ Ziekenhuis en in de Vklinieken. Zij is fellow bij de European Committee of Sexual Medicine, board member van de European Professional Association of Transgender Health en co-head van de EPATH-board van de ESSM. Daarnaast is zij lector bij de universiteit voor fysiotherapie in Amersfoort en associate editor bij het International Journal of Impotence Research. Zij publiceerde tientallen artikelen en schreef mee aan richtlijnen en handboeken.

Noah is 22 en werkt als ervaringsdeskundige op het gebied van mentale gezondheid en gender. Noah is sinds 2020 actief bij het panel Hoofdzaken van de NJR en studeert aan het Utrechts Conservatorium.

 

Accreditatie is aangevraagd voor 3 punten door de  NVvP, NVK,  de VVGN, Verpleegkundig Specialisten Register 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren