UITNODIGING

 

 Symposium "The REAL impact ADHD, de kleur van ADHD"

8 juni 2023

Spoorwegmuseum Utrecht

Ontvangst vanaf 13.00 uur - Afsluiting rond 19.15 uur

Voorzitter: Mireille Boerma, psychiater

Kosten: € 75,- 

Uw bijdrage gaat naar een goed doel, namelijk de Vereniging

Impuls & Woortblind

Voorzitter van het symposium is Mireille Boerma.

Zij is zelfstandig gevestigd psychiater te Amstelveen, gespecialiseerd in ADHD, ASS en psychose, en bedenker en presentator vanDr Mir TV, een op patiënten en naasten gericht YouTube kanaal met laagdrempelige, heldere uitleg over psychiatrische aandoeningen.

Zij heeft gewerkt bij GGZ inGeest als psychiater van de voorloper  van het FACT-team en als onderzoeker aan de Universiteiten van Amsterdam en Maastricht, waarbij zij onderzoek deed naar vrouw-man-verschillen bij psychotische stoornissen. Daarnaast schreef zij samen met Dorenda van Dijken (gynaecoloog) en Bianca van Moorst (klinisch psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog NVVS) het boek "Brein, hormonen, seks", dat in maart 2023 zal verschijnen.

Mw. Dr. prof. Durston (UMC Utrecht)

Als hoogleraar Ontwikkelingsstoornissen van de hersenen werkt Sarah aan het UMC Utrecht Onderwijscentrum. Daarnaast is ze in 2020-2021 fellow geweest bij het Institute for Advanced Study (IAS) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en is ze alumna van de Jonge Akademie van de KNAW.

Mr. Renske Mocking (onderzoeker)

Renske Mocking werkt als onderzoeker voor het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP). Haar onderzoek richt zich op een nieuw screening- & diagnostiekprotocol voor AD(H)D in detentie. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Justitieel Complex Zaanstad.
Renske
heeft een achtergrond in psychologie; ze heeft de masters Klinische Neuropsychologie en Interventiecriminologie bij de Vrije Universiteit Amsterdam behaald. Ze heeft ervaring als (neuro)psycholoog in een klinische setting.

Mw. Dr. M. Hoogman

Dr. M. (Martine) Hoogman is assistant professor bij de afdeling psychiatrie en cognitve neuroscience van het Radboudumc te Nijmegen. Zij heeft een master klinische neuropsychologie (UvA) en is gepromoveerd op het onderwerp genetica en neuroimaging van ADHD RU). Zij heeft haar eigen onderzoeksgroep die zich bezig houdt met het onderzoeken van (de neurobiologie van) positieve aspecten, ‘strengths’ en veerkracht van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme. Zij leidt ook het wereldwijde neuroimaging consortium ENIGMA-ADHD.

Cornelie Abrahams, consultant/partner Samhealth

Accreditatie wordt voor 5 punten aangevraagd door de NVvP, de NVK, VVGN en het Verpleegkundig Specialisten Register 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren